ARA Nødplan - i tilfælde af nedetid på ARA / Stanlab / GeoGIS / DMP

Introduktion

Analyserekvisiton og dataaflevering via ARA/Stanlab forudsætter at flere systemer er oppe og kører fejlfrit. Denne side beskriver nødplan der tages i brug i de tilfælde hvor der er nedetid.

Generelt

Oplever man som bruger behov for at tage nødproceduren i brug, skal det godkendes den enkelte region, se kontaktpersonerne på siden Kontaktpersoner ved regionerne

Situationer hvor nødplan kan tages i brug, omfatter nedbrud hos DMP, laboratoriets system Regionernes GeoGIS, ARA eller bagvedliggende services. Har man f.eks. manglende internet adgang i felten, er det ikke ensbetydende med at nødplan skal tages i brug, idet man kan registrere 'på papir' og bestille via ARA efterfølgende, jf. vejledningen ARA brugervejledning

Nødproceduren

Følgende er en foreløbig nødplan. Vi vil sammen med laboratorierne afklare en mere udførlig nødprocedure som er afhængig af standat-filer (som ikke længere understøtter nye stof- og analysemetode-koder)

Den gænlde nødprocedure er som følger:

  1. Få godkendelse fra regionen på at nødproceduren må tages i brug
  2. Registrere prøvetagningen på papir/excel og anvende de gamle analyserekvisitoner som sendes på papir. laboratoriet vil så registrere rekvisitionen i deres system, og sende standatfil samme med analyseresultaterne. Standat-filen kan så indlæses til GeoGIS.

Man skal være opmærksom på at nødproceduren kan medføre ekstraomkostning på analysearbejdet, samt at analysedata 'manuelt' skal indlæses bagefter til GeoGIS via standatfil.

Nødproceduren må kun anvendes indtil systemerne er oppe at køre igen.