Velkomst
Velkommen som bruger af JAR (Jordforureningslovens Arealregister). JAR er et internet-browser baseret GIS- og databasesystem, som er udviklet udelukkende med henblik på at understøtte regionale og lokale myndigheders håndtering og administration af forurenede lokaliteter.
Hvem har JAR?
JAR-systemet er et fælles sagsbehandlingssystem for regionerne inden for jordforureningsområdet. Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden benytter pt. JAR.
Fire klare visioner
- Systemet skal understøtte og lette myndighedernes arbejde med håndtering og administration af forurenede og muligt forurenede lokaliteter.
- Oplysninger er geografisk stedfæstet.
- Sagsbehandlere, der anvender systemet skal ikke indtaste og vedligeholde oplysninger, som er skabt og vedligeholdt af andre myndigheder.
- Systemet er internet-browser baseret.
JAR systemets kommunikation med andre systemer
En af visionerne med JAR er, at sagsbehandlere ikke skal indtaste og vedligeholde oplysninger, som er skabt og vedligeholdt af andre myndigheder.
JAR er derfor opbygget med opkoblinger til f.eks. Kort- & Matrikelstyrelsen og til OIS (ESR/BBR).
Matrikelkortet i JAR bliver i øjeblikket opdateret hver 14 dag, hvilket sikrer, at nye kortlægninger foretages efter nyeste matrikelkort. JAR har ligeledes en indbygget alarmfunktion, der giver sagsbehandlere besked, hvis der sker matrikulære ændringer på kortlagte områder. Der er ligeledes en opkobling til OIS databasen.
Dette betyder, at matrikulære oplysninger og oplysninger om ejendommene, herunder adresser og arealanvendelse på en lokalitet altid er opdateret i JAR.
JAR giver mulighed for integration med regionernes ESDH systemer. Der er udarbejdet en integrationsplatform i forbindelse med Region Midtjyllands integration med deres ESDH system.
Ulempen ved opkoblingen til andre systemer er dog, at forkerte data i de eksterne systemer også overføres og vises i JAR. Såfremt de eksterne kortsystemer som f.eks. KMS er ude af drift, vises der en fejl i GIS kortet i JAR.
Data fra JAR overføres til det landsdækkende databasesystem DK-jord, når en lokalitet godkendes. Miljøstyrelsen og Kort- og matrikelstyrelsen kan trække oplysninger fra DK-jord databasen. DK-jord viser fladeoplysningerne med lokaliteter og deres status (V1 og V2) på Danmarks Informations System (DAI). DAI har ligesom JAR en offentlig søgeside, hvor jordforureningsdata om matrikler og adresser vises.
Oplysninger er geografisk stedfæstet
JAR er et integreret GIS og databaseværktøj. Data i JAR er geografisk stedfæstet, bl.a. for at sikre, at systemet er uafhængigt af matrikulære ændringer og f.eks. ændringer i vejnavne og husnumre. Den geografiske stedfæstelse af data betyder også, at det er muligt at foretage overlagsanalyser i forhold til f.eks. matrikler, adresser og indvindingsoplande.
Hvis grundvandsmyndigheden ændrer på indvindingsoplande eller klassificeringen af grundvandsressourcen, vil dette straks afspejles i JAR. Her er ligeledes en indbygget alarmfunktion, som det er tilfældet for matrikulære ændringer.
Regionen kan udnævne en bestemt person til at administrere og rette generelle alarmer som fx matrikelalarmer, OIS alarmer mv.
Internet-browser-baseret
JAR er internet-browser-baseret, hvilket betyder at JAR kan tilgås fra alle computere, der er opkoblet på internettet.
Regionernes JAR webadresser:
Region Nord: www.jar.rn.dk/jar.web
Region Syddanmark: www.jar.regionsyddanmark.dk
Region Midt: www.jar.rm.dk/jar.web
Region Hovedstaden: www.jar.rh.dk/jar.web
Opkoblingen til JAR kræver naturligvis, at man har adgangsoplysninger. Adgangsoplysninger udleveres af de enkelte regioner.
At JAR er internet baseret betyder også, at JAR kan afvikles fra alle computere, hvor det blot kræves, at der skal installeres ActivX komponenten GeoJAR for at GIS delen af JAR fungerer. Installation af GeoJAR kræver lokale administrationsrettigheder til PC´en.
Blokering af pop op-vinduer
Det anbefales, at blokering af pop op-vinduer slås fra, idet JAR åbnes som i et pop-up vindue.
Gå ind under "Funktioner" og vælg "Blokering af pop op-vinduer" – du skal ændre "Slå blokering af pop op-vinduer fra" til "Slå blokering af pop op-vinduer til". Hvis ikke åbnes der ingen pop-up vinduer.
'Google Toolbar' og 'PDF-Creator' blokerer også for pop-up vinduer.
Google Toolbar's blokering fjernes ved et højreklik i det grå menuområde og fjern fluebenet ved Google.
PDF-Creator skal også slås fra, men det er vigtigt, at du klikker OK for at den deaktiveres ellers vil den også lukke JAR ned.
Windows 7 computere
Benyttes Windows 7 som styresystem anbefales "Kompatibilitetsvisning".
Start Internet Explorer og under "Funktioner" og vælg "Indstillinger for Kompatibilitetsvisning".
I vinduet "Indstilling for Kompatibilitetsvisning" indtastes internet adressen på regionens webside f.eks. '.regionsyddanmark.dk' eller '.rm.dk'. Husk at sætte et flueben i "Vis websteder i Kompatibilitetsvisning".
Oversigt over systemet
Lokaliteten er den grundlæggende bestanddel af systemet. Dette betyder at uden en lokalitet, vil det ikke være muligt at fremfinde nogen underliggende data, så som projekt eller fase. Man kan fra lokaliteten på flere måder navigere til de underliggende projekter, faser eller aktiviteter gennem forskellige trævisninger eller opsummerings tabeller.
Lokalitets-fanebladssystemet alene er en kompleks størrelse (jf. figuren nedenfor) med mange underliggende informationsdetaljer og opsummeringer.
Figuren viser skærmbilleder i og omkring fanebladssystemet Lokalitet
De enkelte ikoner
Ikonmenuen indeholder en række fastdefinerede funktioner, som følger med rundt på alle skærmbilleder.
- Oprettelseswizard
- Gem ændringer
- Godkend lokalitet
- Toggle (skifter mellem det aktuelle skærmbillede på lokalitetens kladde-/godkendte version, HVIS begge versioner findes).
- Opret kladde
- Hent rapport JAR118
- Validering (mst)
- Kviksøg (se Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.)
- Afvis kladde
- Slet lokalitet (kladde og godkendt)
- Log ud.
Ikonernes navne fremgår ved mouse-over. Ikonerne er enten aktive eller inaktive på et faneblad. Er ikonet inaktivt, dimmes det.
Kladder og godkendte
Data i systemet kan enten have status "kladde" eller status "godkendt".
Status | Forklaring |
Kladde | Data med denne status betragtes som en foreløbig intern arbejdskopi, som brugere med rettigheder til det kan forespørge på og redigere i. |
Godkendt | Dette er data som regionen indestår for, og som altså kan betragtes som korrekte og fuldstændige. Afhængig af brugeren rettigheder kan der forespørges på disse data. Der kan ikke redigeres i godkendte data, uden først at oprette en kladde. |
Det er vigtigt at være opmærksom på, at kladde-/godkendt-status gælder samtlige data vedr. en lokalitet.
Generelt gælder, at der ikke kan sameksistere flere kladder eller flere godkendte versioner af data vedr. en lokalitet. Der kan derimod udmærket sameksistere en kladde og en godkendt version af data vedr. en given lokalitet.
Når man gemmer indtastede data kan man vælge enten at gemme data som kladde (Gem), eller at gemme data som godkendte (Godkendt).
For at tydeliggøre overfor brugeren, hvad status er på de aktuelle data på en lokalitet, er lokalitet stamdata øverst udstyret med en lille status:
Samtidig vises dato for seneste oprettelse af enten kladd/godkendt og hvem der har oprettet den. Værdien for 'Valideret' vil som standard være 'Nej', som her betyder at MST-valideringen aldrig er kørt for denne version. Når valideringen køres vil 'værdien blive enten 'Ja' eller 'Nej' sammen brugernavn og dato og vil afspejle resultatet af valideringen. Valideringsoplysningerne nulstilles ved oprettelse af en kladde, men overføres til den godkendte version.
"Min Status"
Min status giver en overblik over alarmer, seneste visninger samt kladder.
Siden, Min status, vises som første skærmbillede, når der logges på systemet.
Ønskes det senere at vende tilbage til 'Min status', gøres det ved at vælge Søg -> Min status i menu-bjælken.
En anden sagsbehandler kan vælges for f.eks. at se, hvad vedkommende har til at ligge som "Ej godkendte" eller du kan vælge "Alle" og se f.eks. alle "Ej godkendte" lokaliteter.
Nr. | Navn | Funktionalitet |
1 | Sagsbehandler | Angiv hvilken sagsbehandler, der vises 'Min status' for, dvs. alarmer m.m. Udgangspunktet er den bruger, der er logget ind. Vælges 'alle' vises alle alarmer og kladder på systemet. |
2 | Alarmer | Her vises oversigt over alarmerne. For nærmere beskrivelse af alarmer se kap 1.4.1 |
3 | Seneste visninger | Viser liste over de seneste lokaliteter, der har været åbne. |
4 | Ej godkendte lokaliteter | Tabellen "Ej godkendte" viser lokaliteter, hvor der forekommer data, som ikke er godkendt, dvs. i kladde status, og hvor du er anført som hovedsagsbehandler. |
Alarmer
Alarmer viser alle alarmer og påmindelser, som brugeren skal håndtere. Ved klik på en alarm/påmindelse bringes brugeren til den pågældende lokalitet, som skal håndteres. Alarmer fra andre sagsbehandlere kan vælges i drop-down-menu.
Hvis man som hovedsagsbehandler ikke sletter en alarm/påmindelse inden for en defineret frist (eks 14 dage der kan variere fra region til region), vil alarmen også vises på listen ved klik på 'Vis udløbet'. Ved sletning af alarm via checkboksen og "Sletvalgte" forsvinder alarmen med det samme. Ved inddatering af manglende data (eks Afgørelsesdato) forsvinder alarmen ved den natlige alarmopdatering.
Søgning og navigation
Der er flere måder at søge oplysninger frem i JAR.
Quick-søgning:Hvor man slår et lokalitetsnummer op.
GIS søgning:Søgning via kortopslag
Tekstsøgning: Simpel søgning på tekstfelter
Advanceret søg:Avanceret søgning på tekstfelter
Navigator:Hvor man kan slå en eller flere lokaliteter op.
Desuden er der en søgning på offentlige website til ejendomsforespørgslerne fra borgerne og ejendomsmæglere.
Quick-søgning
Bruges til hurtigt at finde en lokalitet når lokalitetsnummeret eller lokalitetsnavnet kendes. Anvendes når man har et unikt søgekriterium (eks lokalitetsnummer). Det returnerer kun et resultat.
På JAR knapbjælke klikkes på knappen og følgende pop-up vises:
Nr. | Navn | Funktionalitet |
| Lokalitetsnummer | Indtast et lokalitetsnummer og tryk på SØG eller Enter og stamdatasiden for den indtastede lokalitet vises. |
| Generisk søg | Indtast i feltet 'generisk søg' og der søges i felterne lokalitetsnavn, lokalitetsnummer, adresse, hus nr. og journal-nummer både nye og gamle. |
1 | Resultatfelt | Her vises evt. fejl, hvis lokaliteten ikke kunne findes. |
Tekstsøgning
Man kommer til søgefunktionerne via dropdown i toppen under "Søg".
Her kan man søge i JAR via simpel tekstsøgning i et udvalg af felter.
Nr. | Navn | Funktionalitet |
1 | Generisk søg | Her søges efter det angivne i både lokalitetsnavn og lokalitetsnummer og muligvis også i andre felter. |
2 | Hjælpeknapper … | Knapperne med tre prikker bruges til at hjælpe med udfyldelse af feltet. Indtast først tre tegn og tryk dernæst på knappen. Herefter fås en dropdown, hvorfra man kan vælge værdien, man vil søge efter. |
3 | Søg | Når man har indtastet kriterierne trykkes Søg, hvorefter resultatvisning vises. (se resultatvisning - kap. 1.4.5). |
3 | Slet | Nulstiller søgeformularen |
4 | Gemte søgninger | Her vises gemte søgninger. Ved dobbeltklik åbnes avanceret søg med kriterierne, der ligger defineret i de gemte søgninger. Herefter kan man justere og køre søgningen. Ønskes det at tilføje noget til de gemte søgninger, skal det gøres fra resultatvisningen. |
Avanceret søg
Fungerer lidt som almindelig tekstsøgning, men der er her mulighed for at definere OG / ELLER i kriteriet mellem søgefelterne, og større end, mindre end og lignende kan bruges. Desuden kan der søges i flere forskellige felter end ved almindelig tekstsøgning. Desværre er der ikke samme hjælpefunktioner som ved almindelig tekstsøgning.
Nr. | Navn | Funktionalitet |
1 | søgekriterier | Her angives søgekriterierne. I dropdown yderst til venstre kan søgefeltet vælges. |
2 | Tilføj søgekriterier | Bruges til at tilføje et søgekriterium. Vælg feltet i dropdown og tryk Tilføj. Herefter kommer feltet med i søgekriterierne (øverst på siden). Når disse dropdowns anvendes får man indholdet af valglisterne vist og kan vælge. |
3 | Søg | Når man har indtastet kriterierne, kan man trykke Søg, hvorefter resultatvisningen vises. |
3 | Slet | Nulstiller søgeformularen |
GIS søgning
GIS søgning benyttes til at fremsøge lokaliteter via et kort. GIS søgningen benyttes med fordel, når man vil se lokaliteter, der ligger på eller omkring en bestemt adresse eller matrikel. Søgningen kan kombineres med "tekstsøning, avanceret søgning og resultatvisning".
Bemærk at GIS-søgninger ikke kan gemmes.
Yderligere beskrivelse se afsnit 1.8.1.
Resultatvisning
Når man søger lokaliteter enten ved brug af tekstsøgning, avanceret søg eller GIS-søgning, kan man få resultatet af sin søgning vist på en oversigt. Denne oversigt vises på resultatvisning skærmbilledet:
For at komme til resultatlisten for en tidligere udført søgning vælges Søg -> Resultatvisning.
Skærmbilledet er opdelt i to dele. Resultatlisten til venstre viser liste med de fundne lokaliteter. Højre del "valgte", bruges til at udvælge lokaliteter fra resultatlisten til videre arbejde i JAR.
Nr. | Navn | Funktionalitet |
1 | Resultatlisten | Viser de lokaliteter (og deres matrikler) som opfyldte søgekriterier fra enten tekstsøgning, avanceret søgning eller GIS søgning. For at vælge en lokalitet til videre arbejde dobbeltklikkes på lokaliteten og Stamdata (se kap. 2.1) for denne åbnes. |
| Fjern dubletter | Ønskes det, at reducere resultatliste så kun en lokalitet pr. række vises, trykkes på "fjern dubletter". |
| Overfør til navigator (knap under resultatlisten) | Ønskes det, at arbejde videre med alle fundne lokaliteter kan man trykke på "overfør til navigator" (under resultatlisten). Herved lægges resultatlisten ind i navigatoren. Den første lokalitet vises. |
2 | Valgte | Viser de udvalgte lokaliteter fra søgeresultatlisten, som man vil arbejde videre med i JAR.For at vælge lokaliteter fra resultatvisningen til videre arbejde skal man bruge knapperne: |
| Overfør til navigator (knap under valgte) | Ved at trykke på "overfør til navigator" (under listen 'valgte'), overføres de udvalgte lokaliteter til navigatoren. Den første lokalitet vises. (læs mere om navigatoren i kap. 1.4.6) |
| Overfører søgeresultatet til Excel | |
| Generer en rapport ud fra de udvalgte lokaliteter i listen 'valgte' (ikke fra lokaliteterne i søgeresultat listen) | |
| Det er muligt at gemme søgekriterierne således, at brugeren senere kan fremsøge igen. | |
| Gør ingenting. Bliver fjernet i en fremtidig version. | |
| Viser de valgte lokaliteter fra 'valgte' listen på et GIS kort. |
Søgning via navigator
Navigatoren viser resultatet af en tekstsøgning eller GIS-søgning, og gør det nemt at bladre imellem de fundne lokaliteter.
Navigatoren kan også bruges som quick-søg, ved søgning på lokalitetsnummer.
Man kan også taste en del af lokalitetsnavn eller del af lokalitetsnummer, hvorefter navigator-dropdown vil fyldes med alle lokaliteter, som opfylder det søgte kriterium.
Piletasterne og kan bruges til at bladre imellem lokaliteterne.
Klik på ikonet til venstre for navigator-dropdown for at nulstille navigatoren.
GIS funktioner
GIS er en essentiel del af JAR, eftersom de fleste data er geografisk stedfæstede. GIS sikrer, at systemet er uafhængigt af matrikulære ændringer, samt ændringer i vejnavne og husnumre.
Der er mange ikoner (muligheder) i GIS-delen, som skifter afhængigt af, hvorfor man er i GIS-delen (f.eks. oprettelse af ny lokalitet, redigering af sagsforløb, redigering af projekter, GIS-søgning eller blot ved anvendelse af GIS til oversigt)
De næste skærmbilleder viser, hvordan GIS fladen ændrer sig, alt efter om der oprettes en ny lokalitet, aktivitet og lignende eller laves en GIS søgning.
Overblik over hvad de enkelte ikoner betyder, og hvilken funktion de har i GIS-delen er også beskrevet.
GIS-søgning
GIS søgning benyttes til at fremsøge lokaliteter via et kort. GIS søgningen benyttes med fordel, når man vil se lokaliteter, der ligger på eller omkring en bestemt adresse eller matrikel.
Bemærk at GIS-søgninger ikke kan gemmes.
Man kommer til "GIS-søgning" ved på menubjælken at vælge Søg -> GIS-søgning
Er du allerede blandt søgefunktionerne, kan fanebladet GIS-søgning vælges.
Herefter vises kort med hele regionen:
Herefter finder man en ejendom ved brug af kikkertknappen (1), eller ved zoom på et ønsket område vha. GIS knapperne (2).
Nr. | Navn | Funktionalitet |
1 | kikkertknap | Kikkertknappen benyttes til at fremsøge en bestemt matrikel eller adresse via oplysninger fra den offentlige informations service (OIS). |
2 | GIS knapper | GIS knapperne kan benyttes til bl.a. at zoome ind og ud og vælge hvilke baggrundskort, som skal vises. GIS- knapfunktionerne er beskrevet nærmere senere i afsnittet. |
3 | Tilvælg knapper | Når en ejendom er fremsøgt (punkt 1), eller der er zoomet tilstrækkeligt ind på kortet til, at lokaliteterne ses, kan lokaliteter, som man vil have vist, udvælges. |
4 | Vis valgte | Når man har udvalgt de ønskede lokaliteter (punkt 3) klikkes på Vis valgte. Herefter fås oversigt over de valgte lokaliteter på fanebladet resultatvisningen. Se resultatvisning - kap. 1.4.5. |
Hvad der typisk går galt:
- Hvis du mangler et GIS-kort, er der to muligheder- I visse regioner duer JAR ikke i Citrix. Start i stedet for JAR via Internet Explorer. - Du mangler en GIS-komponent (GeoJAR) - kontakt en superbruger.
- Søgning ved hjælp af kikkert:- Du har søgt på en matrikel, men ender på en helt anden matrikel. Grunden til dette er, at JAR har fremsøgt hovedmatrikler via OIS (x,y-koordinaterne på den ønskede matrikel ligger på hovedmatriklen). For at finde den rigtige matrikel prøv at zoome lidt ud, i de fleste tilfælde vil den ønskede matrikel kunne findes.- Du har valgt en kommune og efterfølgende markeret ejerlav, matr.nr. og ejendomsnr. JAR popper op med en meddelelse om, at x,y-koordinator mangler. Det er nødvendigt at søge på en af nabomatriklerne for at finde den ønskede matrikel, da der ikke er indtastet x,y-koordinater på den pågældende matrikel.- Kikkertsøgning: Ejendomsnummer mangler - Kontakt superbrugerne.
Tips
Ved zoom-funktionen kan Scroll med mus /mousetrapper / tastatur page up/down bruges.
Oversigts GIS'en på lokalitetsniveau:
Når GIS åbnes på en bestemt lokalitet, vises hele lokaliteten.
Rediger/opret sagsforløb/projekt
Når der redigeres eller oprettes sagsforløb/projekter, er der de samme muligheder, som når der skal oprettes en lokalitet.
Beskrivelse af ikoner
|
|
| |
| Zoom ind | ||
| Zoom ud | ||
| Nyt centrum | ||
| Vis aktiv lokalitet | ||
Information om udpeget flade | |||
| Ny flade
| ||
| Opret "hul" i flade eller klip midt i flade
| ||
| Opret flade på hul | ||
| Skift flade status
| ||
| Placer tyngde punktet | ||
| Kopier fra baggrundskort | ||
| Beskær flade med baggrundskort eller anden flade. | ||
| Kopier flade eller målsætning
| ||
| Flyt flade eller målsætning | ||
| Slet flade eller målsætning
| ||
Dan buffer flade
| |||
| Del flader | ||
| Samle flader
| ||
| Indsæt nyt punkt | ||
| Flyt punkt | ||
| Slet punkt
| ||
| Tegn ny målsætning | ||
| Undo, Genindlæser oprindelige flader |
Oprettelse af 'lokalitet, sagstrin, projektfase og aktiviteter etc.'
1 | Start med at søge den lokalitet frem, der skal oprettes noget på. | |
2 | Opret ny ved at klikke på "Ny" | |
3 | Vælg det ønskede |
Opret Lokalitet
1 | Forsæt fra kap. 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Lokalitet' |
|
3 |
| Der åbnes et vindue med et GIS kort, og søgningen af lokaliteten foregår på samme måde som en GIS-søgning. Se GIS-Søg - kap 1.5.1 |
4 |
| Typisk tages en kopi af matriklen fra baggrundskortet. |
Opret Sagstrin
1 | Forsæt fra kap. 1.6. pkt 3 |
2 | Vælg 'Sagstrin' og følgende skærmbillede åbnes: |
3 | Her udfyldes følgende: |
4 | Ved klik på knappen "Annuller" annulleres indtastningen, og brugeren returnerer til den side, der sidst var aktiv. |
Opret Indsats
1 | Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Indsats' | |
3 | Vælg den passende indsats fra dropdownliste. | |
4 |
| |
| Den offentlige indsats vurderes og ændres ved at klikke fluebenene til eller fra for hver matrikel, der er omfattet. | Der kan angives:
|
Opret Projekt
1 | Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Projekt' |
|
3 | En dialogboks til indtastning af data om projektet vises: | |
4 | Følgende skal udfyldes, når man opretter projektet: | Bemærk at type, projektnavn, lovgrundlag og startdato skal være udfyldt. |
| Vinduet "Projekt" vises med 5 nye faneblade. Den øverste bjælke er her bordeaux (Projektlag) i stedet for grøn (Lokalitetslag). |
Opret Projekttrin
Denne del er muligvis på vej ud af systemet og er derfor ikke beskrevet.
1 | Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Projekttrin' |
|
3 |
|
|
Opret Fase
1 | Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Fase' | Oprettelse af en ny fase kan ske fra et vilkårligt sted i JAR. Hvis det gøres fra et projekt eller en fase, er det overliggende projekt valgt som standard. Hvis det gøres fra andre steder i JAR, skal der først vælges "På Projekt". |
3 | Ved valg af en fasetype "Etablering af anlæg" vil JAR spørge, om der samtidig skal etableres den tilhørende driftfase. Ved "OK" bliver den højre del udfyldt, og man opretter i princippet faser til en arbejdsgang. Hvis der trykkes "Annuller", er det kun venstre side af nedenstående, der kommer frem. |
|
4 | Fasenavn og diverse dato- og bemærkningsfelter udfyldes. |
|
Opret Afværge/monitering
Opret Aktivitet
1 | Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3 |
|
2 | Vælg 'Aktivitet' | |
3 | Søg først på branche, f.eks. 'transport'. | |
4 | Udfyld 'Firmanavn', 'Aktivitetsnavn' og udfyld i 'Arkiv', hvor oplysningerne om aktiviteten er fundet. | |
5 | Her vælges rækker til for yderligere informationer, hvis disse findes, f.eks. oplysninger om tanke mv. |
|
|
| |
| Se Aktivitet – kap . 5. _Faneblade_under_\”Aktiviteter\” |
|