Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 5.3
Excerpt
 Her findes den grundlæggende forståelse for systemets opbygning samt de basale funktioner som navigering, søgning, gis funktioner og oprettelse af nye lokaliteter m.m.
Panel
bgColorwhite
borderStyledashed
titleIndholdsfortegnelse
borderStyledashed

Table of Contents

 

Image Modified

Velkomst og introduktion

Velkommen som bruger af JAR (Jordforureningslovens Arealregister). JAR er et internet-browser baseret GIS- og databasesystem, som er udviklet udelukkende med henblik på at understøtte regionale og lokale myndigheders håndtering og administration af forurenede lokaliteter.

...

JAR er et integreret GIS og databaseværktøj. Data i JAR er geografisk stedfæstet, bl.a. for at sikre, at systemet er uafhængigt af matrikulære ændringer og f.eks. ændringer i vejnavne og husnumre. Den geografiske stedfæstelse af data betyder også, at det er muligt at foretage overlagsanalyser i forhold til f.eks. matrikler, adresser og indvindingsoplande.
Hvis grundvandsmyndigheden ændrer på indvindingsoplande eller klassificeringen af grundvandsressourcen, vil dette straks afspejles i JAR. Her er ligeledes en indbygget alarmfunktion, som det er tilfældet for matrikulære ændringer.
Regionen kan udnævne en bestemt person til at administrere og rette generelle alarmer som fx matrikelalarmer, OIS alarmer mv.

Adgang til systemet

JAR er internet-browser-baseret, hvilket betyder at JAR kan tilgås fra alle computere, der er opkoblet på internettet.
Regionernes JAR webadresser:
Region Nord: www.jar.rn.dk/jar.web
Region Syddanmark: www.jar.regionsyddanmark.dk
Region Midt: www.jar.rm.dk/jar.web
Region Hovedstaden: www.jar.rh.dk/jar.web

Opkoblingen til JAR kræver naturligvis, at man har adgangsoplysninger. Adgangsoplysninger udleveres af de enkelte regioner.
At JAR er internet baseret betyder også, at JAR kan afvikles fra alle computere, hvor det blot kræves, at der skal installeres ActivX komponenten GeoJAR for at GIS delen af JAR fungerer. Installation af GeoJAR kræver lokale administrationsrettigheder til PC´en.

...


Det er vigtigt at være opmærksom på, at kladde-/godkendt-status gælder samtlige data vedr. en lokalitet.
Generelt gælder, at der ikke kan sameksistere flere kladder eller flere godkendte versioner af data vedr. en lokalitet. Der kan derimod udmærket sameksistere en kladde og en godkendt version af data vedr. en given lokalitet.
Når man gemmer indtastede data kan man vælge enten at gemme data som kladde (Gem), eller at gemme data som godkendte (Godkendt).
For at tydeliggøre overfor brugeren, hvad status er på de aktuelle data på en lokalitet, er lokalitet stamdata øverst udstyret med en lille status:

Samtidig vises dato for seneste oprettelse af enten kladd/godkendt og hvem der har oprettet den. Værdien for 'Valideret' vil som standard være 'Nej', som her betyder at MST-valideringen aldrig er kørt for denne version. Når valideringen køres vil 'værdien blive enten 'Ja' eller 'Nej' sammen brugernavn og dato og vil afspejle resultatet af valideringen. Valideringsoplysningerne nulstilles ved oprettelse af en kladde, men overføres til den godkendte version.

Anchor
minstatus
minstatus

"Min Status"


Min status giver en overblik over alarmer, seneste visninger samt kladder.
Siden, Min status, vises som første skærmbillede, når der logges på systemet.
Ønskes det senere at vende tilbage til 'Min status', gøres det ved at vælge Søg -> Min status i menu-bjælken.
En anden sagsbehandler kan vælges for f.eks. at se, hvad vedkommende har til at ligge som "Ej godkendte" eller du kan vælge "Alle" og se f.eks. alle "Ej godkendte" lokaliteter.

...

Alarmer viser alle alarmer og påmindelser, som brugeren skal håndtere. Ved klik på en alarm/påmindelse bringes brugeren til den pågældende lokalitet, som skal håndteres. Alarmer fra andre sagsbehandlere kan vælges i drop-down-menu.

Hvis man som hovedsagsbehandler ikke sletter en alarm/påmindelse inden for en defineret frist (eks 14 dage der kan variere fra region til region), vil alarmen også vises på listen ved klik på 'Vis udløbet'. Ved sletning af alarm via checkboksen og "Sletvalgte" forsvinder alarmen med det samme. Ved inddatering af manglende data (eks Afgørelsesdato) forsvinder alarmen ved den natlige alarmopdatering.

Opret Projekt

...

1

...

Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3

...

 

...

2

...

Vælg 'Projekt'

...

 

...

3

...

En dialogboks til indtastning af data om projektet vises:

...

Image Removed

...

4

...

 

...

Vinduet "Projekt" vises med 5 nye faneblade. Den øverste bjælke er her bordeaux (Projektlag) i stedet for grøn (Lokalitetslag).

...

Image Removed

 

...

Opret Projekttrin

Denne del er muligvis på vej ud af systemet og er derfor ikke beskrevet.

1

Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3

 

2

Vælg 'Projekttrin'

 

3

 

 

 

...

Opret Fase

...

1

...

Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3

...

 

...

2

...

Vælg 'Fase'

...

Oprettelse af en ny fase kan ske fra et vilkårligt sted i JAR. Hvis det gøres fra et projekt eller en fase, er det overliggende projekt valgt som standard. Hvis det gøres fra andre steder i JAR, skal der først vælges "På Projekt".

...

3

...

Ved valg af en fasetype "Etablering af anlæg" vil JAR spørge, om der samtidig skal etableres den tilhørende driftfase. Ved "OK" bliver den højre del udfyldt, og man opretter i princippet faser til en arbejdsgang. Hvis der trykkes "Annuller", er det kun venstre side af nedenstående, der kommer frem.
Image Removed

...

 

...

4

...

.

...

 

  Anchor_Toc283805215_Toc283805215

Opret Afværge/monitering

1

Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3

 

2

Vælg 'Afværge/monitering'

 

3

 

Se Afværge/monitering - kap. 4.2.

 

...

Opret Aktivitet

...

1

...

Forsæt fra kap 1.6. pkt. 3

...

 

...

2

...

Image Removed

...

3

...

Image Removed

...

4

...

Image Removed

...

5

...

Her vælges rækker til for yderligere informationer, hvis disse findes, f.eks. oplysninger om tanke mv.

...

 

...

 

Image Removed

...